Wie zijn wij

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP) Bergen op Zoom – Steenbergen is de centrale plek voor informatie over vrijwillige inzet. Vrijwilligers zijn van groot belang voor de samenleving. Diverse verenigingen, stichtingen en organisaties kunnen niet zonder vrijwilligers. Vrijwilligers zijn dus echt Very Important People!

Vrijwilligerswerk bestaat uit heel diverse werkzaamheden. Bij het Vrijwilligers Informatie Punt staan alle vrijwilligersvacatures in de gemeenten Bergen op Zoom en Steenbergen overzichtelijk bij elkaar. Het verbinden van vrijwilligers met vrijwilligersorganisaties is een belangrijke taak van het VIP.

De Vrijwilligersacademie biedt daarnaast gratis workshops en trainingen speciaal voor vrijwilligers aan. Een leerzame en inspirerende manier om nog meer voldoening uit het vrijwilligerswerk te halen. Daarnaast is het een leuke manier om kennis te maken met (vrijwilligers van) verschillende organisaties. Leren van elkaar is leuk!

Het Vrijwilligers Informatie Punt draagt bij aan participatie en zelfredzaamheid van inwoners. Als onderdeel van een brede welzijnsorganisatie worden maatschappelijke en sociale ontwikkelingen op de voet gevolgd en is het VIP een belangrijke partner in samenwerking en innovatie.

Samen krijgen we meer voor elkaar!


Het Vrijwilligers Informatie Punt is onderdeel van WijZijn.

Contactinformatie...

Openingstijden:
Bel of kom langs:
 • Locaties Bergen op Zoom:
  • Inloopspreekuur Bibliotheek West-Brabant Kortemeestraat 17, Bergen Op Zoom
   Donderdag: 14.00-16.00
  • Op afspraak Gemeente Bergen op Zoom, Jacob Obrechtlaan 4 of Wijzijn Jacob Obrechtlaan 5
   Dinsdag 10.00 -12.00 en donderdag van 10:00 - 12:00
 • Locatie Steenbergen:
  • Inloopspreekuur Fabrieksdijk 6, spreekkamer 3
   Dinsdag van 10:00 tot 12:00

Of mail naar vipmail@wijzijn.nl

Bergen op Zoom

Jacob Obrechtlaan 5
4611 AP Bergen op Zoom
0164 - 23 70 56

Steenbergen

Fabrieksdijk 6
4651 BR Steenbergen
0167 - 75 08 50