Inschrijven organisatie of vrijwilliger

Inloggen

  1. Wachtwoord vergeten?

Cursusaanbod Vrijwilligersacademie

 

De Vrijwilligersacademie Bergen op Zoom organiseert workshops, presentaties, trainingen en cursussen voor vrijwilligers en mantelzorgers. Organisaties en verenigingen aangesloten bij het Vrijwilligers Informatie Punt Bergen op Zoom krijgen regelmatig het aanbod toegestuurd .

Wilt u liever persoonlijk op de hoogte worden gehouden van het aanbod? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief met het actuele overzicht en informatie over de bijeenkomsten. 
Stuur hiervoor een e-mail aan vrijwilligersacademie@wijzijntraversegroep.nl en vermeld ‘Aanmelding nieuwsbrief Vrijwilligersacademie’.

Deelname is gratis! De workshops, presentaties, trainingen en cursussen worden gegeven op verschillende locaties in Bergen op Zoom.Workshop herkennen en doorverwijzen van laaggeletterdheid bij ouderen

Datum: maandag 16 april 2018
Tijd: 9.30 -12.00 uur, inloop vanaf 9.15 uur
Locatie: WijZijn Traversegroep, Jacob Obrechtlaan 5, 4611 AP Bergen op Zoom
Trainer: Mark Neefs Zorgbelang Brabant
Groep: 5-10 personen

In Brabant heeft circa 21 % van de ouderen moeite met lezen en schrijven en het omgaan met de computer. Zij zijn laaggeletterd. Meedoen wordt, door de digitalisering van de samenleving, voor hen steeds lastiger.

Veel laaggeletterden kunnen hun moeite met lezen en schrijven lang verborgen houden. Daardoor is het probleem vaak moeilijk te herkennen wat het lastig maakt om deze groep mensen te helpen. Zorgbelang Brabant|Zeeland organiseert hiervoor speciale trainingen en workshops.

Helpt u mee?

Werkt u graag met ouderen of komt u veel met hen in aanraking? Wilt u zich inzetten om laaggeletterdheid bij deze groep aan te pakken en te verminderen? Meld u dan aan voor deze workshop. We staan stil bij de betekenis van laaggeletterdheid, hoe het te herkennen is bij ouderen en wat u hiermee als vrijwilliger kunt doen. Zo krijgt u tips hoe u met ouderen hierover in gesprek kunt gaan en hoe u kunt doorverwijzen naar het lokale aanbod in de wijk. De workshop is gratis toegankelijk

 

Aanmelden

Stuur een e-mail naar vrijwilligersacademie@wijzijntraversegroep.nl en vermeld hierin de datum en naam van de bijeenkomst waarvoor u zich aanmeldt. Vermeld verder uw naam, telefoonnummer en de organisatie waar u vrijwilliger bent. Ook mantelzorgers kunnen zich aanmelden.

U ontvangt uiterlijk 1 week voor de bijeenkomst uw bevestiging van deelname.